Ditmar Henkel

De expertise van Ditmar Henkel is duurzaam bouwen en renoveren. Bij duurzame renovatie spelen behalve energieverbruik ook zaken als circulair gebruik, comfort en milieu een belangrijke rol bij het definiëren van de bouwopgave. Henkels rol in business case en design is het analyseren, adviseren en engineeren van de implementatie van (bouwkundige) energiebesparende maatregelen, maar ook het optimaliseren van binnenklimaat en milieu-impact.

Achtergrond en ervaring
Henkel is bouwkundige en deed ervaring op bij onder andere Grontmij en Saint-Gobain Gyproc. In de afgelopen jaren heeft Ditmar gewerkt aan diverse modellen om duurzaamheid op meerdere aspecten toetsbaar te maken in het ontwerpproces; onder andere middels methoden als BREEAM en GPR Gebouw. Naast lezingen op o.a. Ecobouw en Innoveerkracht heeft hij in De Architect gepubliceerd over de integratie van duurzaamheid in het architectonisch concept.

Nevenactiviteiten
Naast zijn dagelijkse werkzaamheden geeft Ditmar regelmatig gastlessen aan diverse opleidingen en is betrokken bij het opstellen van lesprogramma’s. Ook is hij betrokken bij de jurering van de ARC Awards om het duurzaamheidsaspect in de huidige architectuurpraktijk te beoordelen.

Vaardigheden: analyse van energetische en bouwkundige cases, engineering.

Activiteiten: gebouwanalyse, consultancy en duurzaamheidscertificering.

Contact
T +31 (0)6 49 10 21 97
E d.henkel@escoplan.nl